Binnen veel huisartsenpraktijken en -posten is er sprake van een hoge werkdruk. Het aantal patienten kan niet meer toenemen en de vraag naar zorg neemt toe, terwijl er een tekort is aan huisartsen. Er is moeilijk en kostbaar om de werkdruk bestuurbaar en controleerbaar te maken; inzet van waarneemartsen is vaak de enige optie.

Met het platform van De Nationale Huisartsenpost is het mogelijk de werklast bestuurbaar te maken. Het platform bedient patienten middels een videoconsult door geregistreerde artsen. Door patienten te wijzen op de mogelijkheden van de dienst houdt ontstaat binnen de huisartsenpraktijk ruimte om meer patienten te helpen en meer tijd aan patienten te besteden.

Afgelopen 2 jaar is middels een aantal pilots ervaring opgedaan met videoconsults onder een brede populatie. De app is meer dan 30.000 keer geinstalleerd en duizenden keren gebruikt. Artsen geven aan dat er veel algemene zorg en gewone huisartsenvragen worden gesteld. Patienten geven aan dat zij zeer tevreden zijn en na enkele momenten al niet meer door hebben dat ze niet tegenover een huisarts zitten, maar een videoconsult hebben.

Neem vrijblijvend contact op met info@dnhp.nl / 076 3690 587