Gerust op vakantie met een videoarts

Download de app nuVaak is het zo dat op het moment dat je de huisarts echt nodig hebt deze niet bereikbaar is. Dat wil zeggen dat er iets met je aan de hand is terwijl hij geen dienst heeft of het spreekuur al zo vol is dat je moet wachten tot er een plekje vrijkomt. Voor veel mensen is dat weer niet haalbaar, want ook zij zijn druk of willen nu weten wat er aan de hand is. In dat geval is de videoarts een oplossing.

Wat is een videoarts?

Een videoarts is gewoon een dienst of app waarbij je direct middels een beveiligde videoverbinding in contact staat met een echte arts. Niet je eigen arts, maar wel eentje met de juiste papieren en eentje die tijd heeft wanneer jij het nodig vind om een arts te raadplegen. Je hoeft niet te wachten, kunt meteen je vraag stellen en je krijgt een serieus en goed antwoord. Een antwoord dat je ook van je eigen arts zou verwachten, want hij heeft dezelfde expertise. Zo weet je meteen of je je klacht serieus moet nemen, nog even af kunt wachten tot het vanzelf over gaat of toch echt even naar de EHBO moet. En dat is erg handig, want ziek worden gebeurt altijd als je het niet verwacht en wanneer je eigen arts onbereikbaar is. Zo kun je in ieder geval meteen geholpen worden zonder dagen te moeten wachten.

Eerstelijnszorg

We zijn het zo gewend dat als je je huisarts nodig hebt je deze maar hoeft te bellen en hij voor je klaar staat. Veel landen gebruiken ons zorgsysteem als voorbeeld, juist omdat de eerstelijnszorg hier zo goed geregeld is. Maar is dat nog wel zo? Door de bezuinigingen van de afgelopen jaren is ook de eerste lijn zorg achteruit gegaan en dat is een van de belangrijkste redenen geweest om deze app op te zetten. De eerstelijnszorg moet voor iedereen toegankelijk blijven, iedereen heeft recht op goede gezondheidszorg en iedereen moet advies in kunnen winnen wanneer hij of zij dat nodig acht. Hoe los je dit probleem op als de regering de zorg dwingt tot bezuinigingen waar zelfs de artsen niet achter staan?

Onbereikbaar

Als je je eigen arts wilt spreken moet je vaak moeite doen. Ruim op tijd bellen zodat je dezelfde dag nog op het spreekuur terecht kunt. Vaak ook nog je verhaal doen aan de telefoon bij de assistent om te kijken of de klacht wel serieus is en als je dan door de eerste screening komt is het maar de vraag of je dezelfde dag nog terecht kunt. En ’s avonds, ’s nachts of in het weekend moet je maar helemaal niets krijgen, want dan is je eigen arts niet bereikbaar. Dan mag je vaak kilometers verderop bij de weekendarts of de huisartsenpost langskomen. Niet handig zo’n onbereikbare arts, via internet een arts raadplegen is dan wel erg handig. Het kan snel, op het moment dat het jou uitkomt en je hebt meteen een antwoord op je gezondheidsvraag.

Advies

Vaak is het ook zo dat je met een vrij eenvoudige kwaal bij een arts aanklopt. Eentje die best kan wachten, maar waar je toch advies over wilt hebben. In veel gevallen stel je dit advies uit tot je een keer toevallig bij je arts komt. Er is echter geen enkele reden om dat te doen, je kunt namelijk heel eenvoudig advies direct krijgen middels een app. Dat is een app dat je direct in verbinding stelt met een gezondheidsexpert of arts. Zo zit je niet in onzekerheid en worden vrijwel direct je zorgen en vragen weggenomen. En dat is wel zo relaxed. Je krijgt gedegen advies en kunt deze direct opvolgen wat natuurlijk je gezondheid ten goede komt.

Wennen

Veel reguliere artsen hebben moeite met de videoarts omdat ze waarde hechten aan een arts-patiënt relatie. Maar in de huidige maatschappij is deze arts-patiënt relatie ook al ver te zoeken. De arts heeft zoveel patiënten dat hij amper de tijd heeft om een relatie met je op te bouwen. Je krijgt maximaal 10 minuten per consult en dan moet hij al verder naar de volgende patiënt. Echt goed tijd om uit te leggen wat je precies mankeert is er dus niet en vaak kom je met meer vragen thuis dan je naar je arts toeging. Veel patiënten hebben dan ook geen enkele relatie meer met hun arts, kennen hem nauwelijks en hebben het gevoel dat hij ze niet serieus neemt. Bij een bezoek aan de arts moeten ze namelijk vaak tevoren een afspraak maken, soms al dagen tevoren. Hun klacht of probleem al uitgebreid aan de telefoon bespreken met de assistent en na overleg met de arts worden ze een keer ingepland.

Geen band

En als je dan toch al geen band hebt met je eigen arts, dan is de stap naar een vreemde arts op afstand niet zo groot meer. De patiënt heeft hier vaker minder moeite mee dan de arts zelf. En soms komt het ook wel erg goed uit dat je bij een arts terechtkomt die helemaal niets van je situatie af weet. Een second opinion kan soms gewenst zijn en dan wil je liever geen arts die je hele levensverhaal al weet. Ook voor tieners die niet bij dezelfde arts als hun ouders hun ‘gênante’ vragen durven stellen is de videoarts een oplossing. Zonder dat hun ouders het te weten komen kunnen ze een consult aanvragen en antwoord krijgen op al de dingen die hun bezighoud. Van het vragen naar een voorbehoedmiddel tot informatie over soa’s, niet echt iets waarvan je wilt dat pa en ma er achterkomen.

Betrouwbaar internet consult

Wat patiënten wel zijn is veel mondiger, ze weten hoe ze met digitale middelen om moeten gaan en gaan vaak al op onderzoek voor ze bij de arts terechtkomen. Dat laatste kan goed op het internet, middels het een betrouwbare bron is. Het probleem is echter dat ze zelf vaak al een diagnose gesteld hebben aan de hand van onbetrouwbare bronnen zoals wikipedia of zelfs Facebook. Met de ehealth videoarts app weet je in ieder geval dat je met een echt betrouwbare bron te maken hebt. Zij maken namelijk gebruik van gediplomeerde artsen en die weten het toch het beste. Zeker wat gezondheid betreft moet je gewoon betrouwbaar advies inwinnen en dat is niet van je Facebook vrienden of een artikel waar misschien wel twintig hobbyisten aan hebben geschreven op wikipedia!

Innovatief

De ehealth videoarts app is nieuw en maakt gebruik van de modernste middelen, zo is het raadplegen van een arts via een beveiligde videoverbinding echt nieuw. In het buitenland zijn ze hierin al iets verder, daar kun je al geruime tijd bij een arts online terecht. Met al de smartphones, tablets en laptops toch echt wel handig. De arts kan je zien, je vragen iets te filmen of in beeld te brengen en zo een deskundig advies geven. De arts kan zelfs via het videoscherm een goede diagnose stellen, je doorverwijzen naar de specialist of ervoor zorgen dat je de juiste medicatie krijgt. Natuurlijk is het hierbij wel handig als de arts inzicht heeft in je medische gegevens en jij natuurlijk eerlijk en open naar hem toe bent. De app staat in de kinderschoenen en dat wil eigenlijk niets meer zeggen dan dat de dienst de komende jaren alleen maar verder ontwikkeld gaat worden. De dienst zal alleen maar groeien en professioneler worden, waardoor de behandeling ook alleen maar beter wordt. Daarnaast is de dienst gratis, waardoor je je daar ook niet druk om hoeft te maken. Voor veel mensen is dit zelfs een extra reden om er gebruik van te maken, het enige waar je mee zit zijn de kosten van je eigen provider. Dit is een win-win situatie voor zowel de dienst als de patiënt dus.

Heb je een probleem of vraag?

Mocht je na het lezen van bovenstaande tekst nog met een vraag of probleem zitten op medisch gebied en advies in willen winnen van een echte arts. Denk dan eens aan de videoarts, deze is dus 24 uur per dag beschikbaar voor gezondheidsvragen. De dienst wordt gedraaid door verschillende artsen, kun je niet wachten dan kan het zijn dat je vaker een andere arts treft. Maar heb je even geduld, dan kun je kijken welke arts er beschikbaar is en eventueel dezelfde selecteren die je de keer ervoor ook gesproken hebt. Hoe dan ook hier geldt natuurlijk dat jouw problemen of klachten wel centraal staan en de arts tijd voor je heeft op het moment dat het jou uitkomt. Vrij nemen van werk hoeft dan niet en ook onder schooltijd naar de arts gaan om te horen te krijgen dat het met enkele dagen over is, is ook niet meer nodig. Het spaart je dus ontzettend veel tijd uit als je gebruik maakt van deze videoarts en dat terwijl het antwoord gewoon hetzelfde is als die van je eigen arts. De arts is gratis beschikbaar via de app, kan recepten uitschrijven en deze naar je eigen apotheek sturen en je gewoon goed advies geven.

Deel met je familie en vrienden:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email