Een verhaal uit de praktijk – Willem

Mijn naam is Willem, echtgenoot van Marijke (53) en woon  in het buitengebied tussen Oosterwolde en Wolvega. Onze huisarts is gevestigd in Wolvega, op een afstand van 14 kilometer. Voor het dichtstbijzijnde ziekenhuis en huisartsenpost moeten we naar Heerenveen, een reis van 29 kilometer.

Het gemak van de Nationale Huisartsenpost app

Zoals in ieder gezin moeten ook wij gebruik maken van de huisarts. Buiten de openingstijden zijn we aangewezen op de centrale huisartsenpost. Het is soms een lastige keuze om te bepalen of iets spoed is of nog wel even kan wachten. Door de afstand stap je ook niet even in de auto om het te overleggen. Door de Nationale Huisartsenpost app is dit probleem in 1 keer opgelost. Met de app kan ik namelijk videobellen met een aangesloten dokter in Nederland. En niet alleen tijdens kantooruren maar 24 uur per dag. Omdat de verbinding goed is beveiligd hoeven we ons geen zorgen te maken om onze privacy, net zoals het zou zijn in een normale spreekkamer.

Download deze App nu gratis:

Het gebruik in de praktijk

Via een artikel in een tijdschrift was ik op de hoogte van de app en die heb ik hierna geïnstalleerd. Dat gaat snel en gemakkelijk. Kort hierop kreeg ik in de avond last van pijnscheuten in zijn buik. Gelukkig dacht ik aan de app en kreeg bijna direct een dokter te spreken aan wie ik de situatie kon uitleggen. Al snel kwam hij met de diagnose niersteenaanval, een zeer vervelende maar niet ernstige klacht. Ik moest extra veel water drinken en kreeg paracetamol tegen de pijn. Door urinecontrole bij de huisarts is de diagnose bevestigd. De klachten waren na 2 dagen verdwenen. Dankzij de app zijn de zorgen snel verdwenen.

Deel met je familie en vrienden:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email