Een verhaal uit de praktijk – Oscar 42 jaar

Over mij

Ik ben Oscar, 42 jaar en getrouwd met mijn lieve Judith. We wonen in Eindhoven, maar ik ben voor mijn werk vaak van huis af. Als kwaliteitscontroleur in de technische sector moet ik regelmatig naar het (verre) buitenland vliegen om de afnemers van onze producten te ondersteunen en problemen op te lossen. Ik heb een prachtige baan maar wel een baan waardoor ik wel verplicht ben om ongeveer een kwart van het jaar vanuit een hotelkamer te leven. Gelukkig lukt het Judith soms om vrij te nemen en combineren we het werk met een korte vakantie.

Gezondheid in het buitenland

Ik beschouw mezelf als een gezond persoon en maak gelukkig nog weinig gebruik van de zorg. Vooral in het buitenland kan ik me hier toch wel eens zorgen om maken omdat het soms lastig kan zijn om klachten in een vreemde taal goed duidelijk te maken. En vind maar eens een goede arts in een vreemde stad op een laat tijdstip. Een ongeluk zit in een klein hoekje, ook voor een gezond persoon zoals mezelf. Een collega van mij attendeerde me ongeveer een jaar geleden op de Nationale Huisartsen Post app. Hiermee kan ik, ook vanuit het buitenland, snel contact krijgen met een Nederlandse arts. Omdat de app gebruik maakt van videobellen zie ik de arts persoonlijk waardoor ik veel vertrouwen krijg. Het voelt gewoon beter aan dan een consult via de telefoon. De doktoren zijn 24 uur per dag beschikbaar waardoor ik nooit last krijg van de tijdsverschillen die er nu eenmaal zijn in het buitenland. Ik kan gewoon midden in de nacht, Hollandse tijd, met hun overleggen. Ik heb het nog even opgezocht, maar ze zijn allemaal geregistreerd in het BIG register. Voor mij is het een ideale oplossing waardoor ik me minder zorgen maak over mijn gezondheid in het buitenland.

Een praktijkvoorbeeld

Het voordeel van veel in het buitenland te werken is ook de kennismaking met de vele specifieke eetgewoonten. Helaas is de kans op een darminfectie in sommige landen wel wat groter omdat de kok gebruikt maak van lokaal leidingwater. Deze problemen komen nooit goed uit omdat het werk toch vooral door moet gaan. Tijdens de laatste reis was het zover en waren mijn darmen aardig van slag. Ik heb hierop direct via de Nationale Huisartsen Post app contact gezocht met de Nederlandse arts. Ik heb met hem besproken wat ik heb gegeten, wat de klachten zijn en hoe lang ik er al last van heb. Ik kreeg kundig advies en hij stuurde een medicijnvoorschrift naar een apotheek in de buurt van het hotel. Omdat ik snel kon handelen was het mogelijk om het probleem direct aan te pakken. Na een goede dag waren de meeste klachten verdwenen en kon ik zonder zorgen weer volledig aan de slag. Het mooie is nog dat deze dienst helemaal gratis is. Het maakt me toch trots op het kleine landje dat we zijn.

Deel met je familie en vrienden:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email